יתרונותיו השונים של הממ"ד
מטרתו העיקרית של הממ"ד היא לספק מיגון בפני התקפות אוויר והתקפות טילים שזמן ההתרעה בפניהן הוא קצר מכדי לאפשר גישה למקלט. גישה אל מ"מד הנמצא באותה הקומה בה מתגוררים בני הבית או לחילופין בדירה עצמה, מצמצם באופן משמעותי את זמן ההגעה אליו מה שאמור להציל חיים. כמו כן, הפיכת הממ"ד לחלק מדירת המגורים או מן המרחב הקומתי מביאה להעלאת גודלו והשבחתו הכלכלי של המבנה. בבניינים משותפים נושא הממ"ד הוא בעל משנה תוקף נוסף ויכול לתת מענה גם בעת רעידת אדמה. מכיוון שהממ"ד נבנה על חזית אחת של הבניין, ולמעשה נבנה על יסודות משל עצמו, החוליה היחידה שתשרוד בעת רעידת אדמה, תהיה חוליית הממ"דים הבנויים אחד על השני. תחום נוסף אשר תפס מודעות בשנים האחרונות בנושא הממ"ד ,הינו הגנה מגזים רעילים (מאחר והוא אטום ויש בתוכו מסנן כימי / מסנן אוויר). בכך נותן הממ"ד מענה גם ללוחמה כימית ובלתי קונבנציונאלית. למעשה כיום חל חוק חובה להתקנת מסנן כימי בכל ממ"ד ברחבי הארץ הן בבניינים והן בבתים פרטיים.
מפרט הממ"ד- מרחב מוגן דירתי
גודל הממ"ד הפנימי לא יקטן מ 9 מ"ר נטו לכל הפחות, כאשר ברוב המקרים יש צורך להוסיף לממ"ד מבואה המשמשת כקיר הדף לדלת. כמו כן יש להתקין בממ"ד דלת וחלון ייעודיים להדף ורסס. הטיח הפנימי הינו טיח ייעודי שנקרא טיח בגר, על מנת שלא יתפרק בעת פיצוץ. בממ"ד יהיו בשימוש נקודות חשמל ותקשורת שיעזרו בהיערכות לשהייה ארוכת טווח. סוג הבטון הינו ב'300 ואופן הזיון נעשה על פי תוכנית של פיקוד העורף. איטום הגג בממ"ד נעשה על ידי יריעות ביטומניות. צינורות אוורור שיש לשים בזמן יציקת הממד הם שניים של 4 צול ואחד של 8 צול. גוף התאורה צריך להיות פלורסנטי מוגן בפני מים ועם תאורת חירום. דרך צינורות האוורור תתבצע הכנה לתקשורת וטלוויזיה. נקודה חשובה - בבדיקה האחרונה שביצע פיקוד העורף, אחוז גבוה מין הממ"דים נמצאו כלא תקינים, ולכן כאשר בוחרים חברה שתבנה \ תספק את הממ"ד עבורכם, יש לשים דגש אודות הנושא ההנדסי !!! ראוי לציין שהממ"ד טומן בחובו תהליך התרים מקדים, הכולל אישור אל מול ועדת תכנון ובנייה אזורית ואף אישור מול פיקוד העורף. מעוניין לקבל פרטים נוספים? השאר פרטים בטופס מטה ונחזור אליך בהקדם!
רקע אודות הממ"ד- מרחב מוגן דירתי
1991- בניית ממ"דים בישראל החלה בעקבות מלחמת המפרץ, שיצרה מצב בו רבים מתושבי המדינה אינם ממוגנים ומחוסרי מחסה. מאז ועד היום הוחלט כי בכל בנייה חדשה בישראל יוקם ממ"ד. מטרת הממ"ד היא הגנה מפני פגיעה של חומר נפץ מרסק, והגנה מפני חל"כ במקרים בהם לא ניתן להגיע למקלט. 2001 - זוהי השנה בה נופל הקאסם הראשון בעיר שדרות ומאז ועד היום האזור מוכה מלחמה. 2008 - זו השנה בה נהרג האזרח הראשון מירי הטילים, כמו כן בשנה זו צה"ל יוצא למבצע "עופרת יצוקה", שלאחריו קובעת המדינה שהיא ממגנת כל בית בישובים עד קו ה4.5 ק"מ מהגבול. 2012 - מוקם הארגון "מיגון לכולם" מתוך הבנה ש50% מהממ"דים אינם תקינים, שהמדינה אינה מסייעת בנושא ההיתרים לתושבי הדרום ולמשפחה הממוצעת אין נגישות לידע בסיסי בשוק המיגון, כמו כן בשנה זו יוצא צה"ל למבצע "עמוד ענן" שלאחריו מחליטה המדינה למגן שבעה ישובים נוספים עד קו ה7 ק"מ מהרצועה. 2013 - הארגון "מיגון לכולם" מבצע אחת לחודש תערוכת מיגון מתגלגלת, לשם התאגדות צרכנית חזקה ויצירת קבוצת רכישה לכל אמצעי המיגון, כמו כן התערוכות מציעות פתרונות מימון ואדריכלות, למעשה מדובר במענה הוליסטי לתחום המיגון.
פיקוד העורף הינו הגוף האמון אודות בניית הממ"ד- מרחב מוגן דירתי
הגוף האמון אודות מפרט הממ"ד הינו פיקוד העורף, ולכן לפני ביצוע הממ"ד יש לבצע תהליך התרים אל מול ועדת תכנון ובנייה, בדיוק כמו שעושים בכל שינוי של המבנה ובנוסף יש לבצע גם אישור מול פיקוד העורף. החברה הקבלנית הינה גוף מבצע על פי הנחיות פיקוד העורף, אשר מבצעת את הממ"ד על פי הנחיותיו.